floooow


såhär fina blommor fick jag av linus igår


imorgon blir det familjeutflykt minsann. vi ska till tropikariet och kolla på apor och krokodiler.
sen åker vi till min mosters sommarstuga och grillar korv.

åh värmeslag!

eftersom jag har tvättstugetid just i detta nu är det inte tal om att lägga sig ute i parken och svettas alternativt hitta en skuggig plats under ett träd eller nåt. istället står jag ut med några minuter på balkongen lite då och då. men tessan är påväg med sina skitungar så sällskap i vår hemskt varma lägenhet kommer vi iallafall ha.
ikväll ska evan ut till landet tillsammans med min mamma och hennes karl. och bara för det så har jag glömt att köpa solkräm och den enda keps han för tillfället äger är kvarglömd på dagis. hoppas hans hjälm av hår kan skydda lite. (och min snälla mamma skulle köpa med sig solkräm så oroa er inte, jag tänker inte låta min unge brännas ihjäl). jag och linus, om vi hinner, ska till stan och jag bara måste hitta en bikiniöverdel och ett par shorts för vi ska åka ut till landet imorgon och min garderob är inte direkt fullpackad med somriga svala kläder.

önska mig lycka till. jag hittar nämligen ALDRIG det jag letar efter när jag är på stan.

run for it

prick klockan halv sju var jag ute på en gårunda imorse. och imorgon ska jag starta dagen med ännu en och för att förstöra alltihop ska jag äta kvällsmat bestående av hamburgare och pomme. men vadå, vem orkar laga mat när man kommer hem halv nio från jobbet liksom?

tjugosjätte maj, jordgubbar och motion

jorå. jag fick nåt ryck tidigare ikväll, och drog på mig det jag kallar träningskläder (men som snarare är urtvättade linnebyxor) och gav mig ut i motionsspåret. jag försökte till och med springa några meter vilket gick mindre bra eftersom jag har dålig kondis och dessutom ansträngningsastma. men jag gick! fort! ett helt varv. jag fick en svetthinna över ansiktet och det värkte i benen när jag kom hem. heja mig liksom.

(och ej att förglömma, jag och evan har ju ätit
jordgubbar, suttit på balkongen i solen och pratat
om flygplan idag.)


orange floyd

åh vad ska vi göra? vår finaste lilla floyd har rivit på tapeterna. hur får man honom att låta bli? jag är ju så kär i honom även om han är världens busigaste och går mig på nerverna varje morgon (han och evan asså, dom har nån deal ihop verkar det som). vi vill ju ha kvar katten men trasiga tapeter i en hyreslägenhet är inte poppis hos värden.
råd och tips tack! snälla snälla snälla.


come on baby stop your crying

tänka sig. jag har inte ätit godis på nästan en hel månad. chipsen har jag fuskat lite med och colan ska vi inte tala om. men det var ju faktiskt bara godis som nämndes i överenskommelsen. så egentligen har jag ju inte begått nåt brott. dessutom rör jag ju på mig. heeeela tiden. 
tog en tur till stan idag, jag och min son, på tal om att röra på sig alltså. köpte ett halvdant linne till mig och brun-utan-sol-servetter åter igen till mig själv.

sen sov vi iallafall resten av dan. fyra timmar lyckades vi skrapa ihop. sova är livet när man är småbarnsmorsa. hurra.


såhär på morron

för att göra mig själv på lite bättre humör beställde jag alldeles nyss hem lite böcker från nätet. tanken var att jag skulle köpa nya böcker till mig själv men det slutade med ett par barnböcker istället. även om inte evan är det så är vi skapligt trötta på att läsa samma rader om och om igen. så, dags för lite nytt helt enkelt. jag lovar därför mig själv att nästa gång ska det bara vara till mig. en hel hög med billiga pocket att stapla på det fula lilla bordet vid sängen.

om ca fyrtiofem minuter ska det lämnas på dagis, sen ska jag gå till jobbet. eftersom jag uppenbarligen inte kan cykla (stukade ju handen) så får det helt enkelt bli att gå ett tag. fast handleden är bra nu, men ändå.
imorgon ska jag till banken för miljonte gången i rad. det spelar ingen roll hur högt eller var man än gömmer den där internetdosan, han lyckas ändå blockera den. evan alltså. the one and only.


what's the point of this song or even singing

tänka sig. jag har stukat handen. måste varit igår när jag cykelvinglade hem från jobbet. eller det var igår. tappade ju kontrollen x antal gånger. nu gör det svinont. har tvättat också hur nu det gick till, hoppas evan inte snappade upp på mina svordomar som kom lite då och då när handen vreds åt onda håll. jag grinade imorse när linus gick till jobbet. han sa " men äh det är inte så svårt att byta blöja med en hand". jag hatade honom lite då. sa hejdå det suraste jag kunde.
som hämnd har jag druckit upp all cola.

vind och vatten

visst är det alldeles typiskt att det, precis när jag kommit halvvägs, började regna. jag cyklade i motvind dessutom. samma på vägen hem. motvind och regn. plus uppförsbacke naturligtvis. underbart. verkligen.
men jag överlevde. höll bara på att vingla omkull tre gånger.
nada
har iallafall duschat, druckit tre glas cola och ätit massa kex. om cirka en och
en halv timme borde linus vara hemma från jobbet.

torsdag

jag har skrivkramp och huvudvärk och det regnar samtidigt som solen skiner och det är så fint. ska cykla till jobbet om någon timme men då får det gärna låta bli. jag vill inte se ut som en orkan när jag kommer fram. å andra sidan gör jag nog det alltid, vare sig det regnat eller inte. mitt hår kan inte kontrollera sig själv riktigt. ni skulle se mig när jag kommer hem från jobbet, jag ramlar nästan på hallmattan och flåsar tills jag blir blå för att det är uppförsbacke nästan hela vägen. och konditionen tappade jag i tonåren nångång.


habegär

jag har alltid alltid alltid velat ha en gungstol. en gammal hederlig gungstol. när jag var liten och åkte till finland varje sommar fanns det en gungstol i vartenda hus på landet hos alla gamlingar. jag och min syster brukade bråka om vem som skulle sitta i den. vi rusade och slet och fick till slut turas om. när vi väntade på vår tur satt vi rastlösa och irriterade, och vilket lugn sen när man äntligen äntligen fick sitta där tillbakalutad och gunga, fram och tillbaka. det bästa i hela världen liksom.
så jag har alltid velat ha en gungstol. den ska stå i ett hörn och se fin ut. jag skulle älska den! jag skulle dö om jag lyckades hitta en gungstol till ett pris som passar min plånbok. ååååååh.

today not tomorrow

idag var jag ledig så jag och evan tog en promenad och
gick till tessan och var ute och lekte på gården tillsammans
henne och hennes tokungar milton och alicia.

det är skönt att promenera den här vägen
på sommaren. hur fint som helst ju.



vi åkte lite rutshkana.

tessan med lillfisen.


sen gick vi hem, slängde i tvätt i maskin, åt lite mackor
och sen när linus kom hem åkte vi och handlade.
snart är det gonatt för evan och jag ska läsa "bitterfittan" som
jag fått låna.

morgnar

även om det just då känns som det svåraste man kan vara med om i livet, är det ändå inte, när man väl kommer upp, så jobbigt att klockan är kvar över sex på morgonen och ingen i hela världen är vaken. jag kan tycka att det är rätt så mysigt. det är tyst i hela huset men utanför är det ljust och fortfarande svalt. om några timmar ska jag cykla till jobbet och enligt väderfolket kan jag lika gärna leta fram sandalerna.


en klagan

jag har värmeutslag på dom mest obekväma ställena. som i armhålan (tex)! det är sjukligt varmt på jobbet och våra kläder suger. dessutom glömde jag mobilen. okej det är inte hela världen men ändå, lite halv känner man sig utan sin lilla vän.
men jag överlever nog. ja jag tror nog jag gör det.
(fast värmeutslagen alltså aj som inihelvete. och då är det inte armhålan som ger mest smärta)

sooooool

fghdfg
dfgsdfhfgh
sdffds
nejmenasså jag skrev ju ett inlägg här tidigare idag om hur mycket jag ogillar värmen men äh skitsamma. ni får slippa min bitterhet för en gångs skull.

herrå!

mjau

jag skulle vilja jobba på 118 100 och svara på smsfrågor, det verkar ju så himla kul. åh vad jag skulle trivas! fast bara när det är frågor man får hitta på svaren till själv såklart.
och på tal om jobb så undrar jag vad som kommer hända med mig, var kommer jag hamna, vad kommer jag att göra? hur vet man vad man vill? jag har inte vetat sen man var "tvungen" att veta, det vill säga när man satt hos syogubben i högstadiet och skulle fylla i utbildningen man ville gå på gymnasiet.

hjälp! snart är jag väl för gammal och ingen kommer längre säga "du är ung du har massa tid att tänka ut vad du vill arbeta med".


himmel och himmel

fgjjjj
man kan ju helt säkert säga att jag är glad att jag inte jobbar imorrn eller på tisdag men att jag redan har lite gå-till-jobbet-ångest för snart är det onsdag. varför kan man inte bara njuta av ledigheten och strunta i allt annat så länge? så himla löjligt ju. 
men jag ska baka en tigerkaka imorgon och hoppas att det är sol så jag och lillskiten kan vara ute hela dagen.
så ska vi gå och köpa gardiner för jag är så himla trött på våra röda. hittar jag svarta får det bli svarta.

maj maj månad

3maj

åhåjaja säger jag. första halvan av dagen hade jag huvudvärk och i samma veva som den försvann åkte jag på en blandning av mag rygg och lung(?) värk. strålande.
varit på dop också mitt i allt. var igår på stan och försökte hitta en doppresent men det jag skulle köpa var självklart slut så det fick bli något mindre dopaktigt som ett presentkort istället. å andra sidan är det skittråkigt med typiska doppresenter som sparbössor i silver och andra grejer i silver som tillslut blir svarta och måste putsas. fast det var inte det jag hade tänkt köpa men skitsamma. var bara tvungen att lägga till det.
iallafall, själva dopet gick fort och raringen som peter harrysonprästen slängde vatten på var lugn och snäll och skitsöt. mitt eget barn såg och betedde sig som djävulen själv. kändes det som men det var nog inte så farligt. man kan ju inte förvänta sig så mycket av en tvååring som dessutom inte, men skulle behövt, sovit middag innan.

efter dopet körde vi ut till linus föräldrar, åt mat och tyckte lite synd om hans mamma som opererat handen.